Universal studios Osaka, Cinnamonroll Cafe ja koulun alku

Kalenteriin on taas mahtunut paljon kaikkea. Tärkeimpänä varmaankin koulun alku, joka onkin vienyt kaiken vapaa-aikani, niin kuin arvata saattoi.

Kerronpakin siis ensin lyhyesti siitä, millaista koulu vaihtarille täällä on, mutta lukijan kannattaa ottaa huomioon, että alemmilla tasoilla olevilla oppilailla kuten minä, on myös kiireisempi aikataulu, koska enemmän kursseja.

Koulupäivä alkaa siis yhdeksältä joka päivä. Pakollisia luentoja on kaksi peräkkäin, kumpikin puolitoista tuntia pituudeltaan. Sen jälkeen voi vielä olla general tai advanced kursseja, jotka voivat olla heti toistensa perään tai välissä voi olla hyppytunti. Lounasaika on aina 12.15-13-10, joten koko kampus on aivan tukossa kun kaikki oppilaat tunkee ruokalaan, kauppoihin ja lähialueen ruokapaikkoihin yhtä aikaa. Tänään ruokakaupassa jouduin odottamaan jonossa, että pääsin ruokahyllyille valitsemaan tuotteeni ja koko ajan ihmisiä kulki kaikkiin suuntiin ympärillä, harkitsen vakavasti omien eväiden tuomista kouluun. Pisimpänä päivänäni koulu loppuu puoli viiden aikoihin, mutta tässä välissä on hyppytunti, joten se ei tunnu mitenkään pahalta.

Luennoilla edetään (ainakin tähän mennessä) yksi luku päivässä grammar kirjasta, yhteen lukuun kuuluu yleensä noin neljä grammar pointtia. Näin alkuun kielioppi on aika helppoa, aiemman kertaamista, mikä sopii mulle aivan erityisen hyvin, koska perusteet on aika hyvin päässeet unohtumaan. Viikottain on kaksi pientä koetta: kanjikoe ja kielioppikoe. Niissä kerrataan sen viikon aikana opitut asiat, joten kokeet ei ole mitenkään mahdottomia, riittää kun kertaa asiat pariin otteeseen.

Kolmen tunnin luentoputki tuntuu välillä tosi pitkältä ja huomaankin usein, että viimeisen puolen tunnin aikana keskittyminen on vaikeaa, mutta oppiminen tällä taktiikalla on myös todella tehokasta. Läksyt on pakko tehdä, koska ne käydään joka päivä porukalla läpi. Päivän aikana sitä pääsee tekemään lukemista, kirjoittamista ja puhumista ja "ekstrakurssit" tukee näitä opintoja aika tehokkaasti. Opettajat täällä on tosi motivoituneita ja ystävällisiä, joskus saattaa olla pieniä kommunikaatiokatkoksia, koska kaikkien opettajien englanti ei ole maailman parasta, mutta kaikki on saatu tähän mennessä selvitettyä ja kaikki on tulleet ymmärretyksi.

Nyt on koulu käsitelty ja siirryn muihin kuulumisiin.

Universal studios Osaka on aivan huikea paikka. Suosittelen käymään jos satutte joskus olemaan hoodeilla. Koko puiston kohokohta (omasta mielestäni) on Harry Potter osio, jossa on täydellinen kopio Tylyahosta, kauppoineen päivineen sekä malli Tylypahkasta, jonka sisällä on 3d vuoristorata (laitteen ei ole tarkoituskaan olla hurja, enemmän se tuntuu hyvin aktiiviselta elokuvanäytökseltä, mutta kokemuksena tosi uniikki ja cool. Monet laitteet universalilla on tällaisia). Mahtava oli myös Jurassic park -laite liikkuvine robottidinosauruksineen kaikkineen. Jotkut dinoista näytti yllättävän aidoilta.

Meillä kävi myös sikäli tuuria, että puistossa oli juuri silloin käynnissä sekä halloween event että Jump event. Jump event tarkoitti enemmän krääsää jump-mangakokelmalehden suosituimmista sarjoista (ei äiskä, sun ei tarvitse tietää mitä manga tai Jump on, se ei ole tärkeää) ja halloween tapahtuma tarkoitti sitä, että illalla paikalla kulki näyttelijöitä zombeina säikyttelemässä vieriata (ja kyllä, mä säikyin jatkuvasti). Illalla oli myös kauhunäytöksiä, jotka oli käytännössä kummistustaloja, joiden läpi piti kulkea ryhmänä kun näyttelijät säikytteli ja pelotteli ihmisiä (ja KYLLÄ, mä olin sydän kurkussa koko matkan. 10/10, en tekisi uudelleen).





Butterbeer and shepard's pie




Koulujensa ja teemapuistojensa lisäksi Japani on tunnettu myös teemakahviloistaan, joissa yhdessä kävimme asuntolakaverieni kanssa. Kyseessä oli silloin viimeistä päivää oleva Cinammonroll cafe. Cinammonroll on yksi Sanrio-ythiön maskottihahmoista ja kaikki kahvilan ruoat oli muotoiltu näyttämään häneltä tai hänen ystäviltään. Mukavana lisänä ruoka oli myös todella hyvää.


Jokaisessa jap. ruokapaikassa on yleensä muoviset mallit ruokalajeista, jotta asiakas näkee etukäteen mitä tilaa

 Oltiin paikalla aikaisin aamulla, joten saatiin hieno tilaisuus ottaa kuvia tyhjästä kahvilasta ennen kuin muut asiakkaat tulivat paikalle.


Pääruoka: avokadoburgeri, ranskalaiset ja salaatti.

Jälkiruoka: vesimeloni shaved ice, jonka pohjalla oli hytelöä ja vesimelonin paloja.

Onnellinen minä poseeraamassa jälkiruokani kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Japanin koeviikko

Ensimmäiset kuulumiset